Novi dispečerski centar zagrebačkog vodovoda

20.08.2020.

Zagrel Rittmeyer d.o.o. je pustio u rad novi nadzorno upravljački centar zagrebačkog vodovoda. To je najveći vodovodni sustav u Hrvatskoj s više od 150 perifernih stanica, a ujedno i prvi takav sustav koji integrira IoT (LoRaWAN) mrežu čvorova.

Novi sustav uključuje redundantni SCADA i digitalni radio komunikacijski sustav, povijesnu bazu podataka (procesni Historian), WebSCADA aplikaciju, sofisticiranu vizualizaciju i automatski alat za izvješćivanje koji generira menadžerska izvješća o učinkovitosti sustava. Mreža poslužitelja i radnih stanica djeluje kao cjelina i integrirana je s drugim procesnim informacijskim sustavima: geografskim informacijskim sustavom, matematičkim hidrauličkim modelom i sustavom kontrole pristupa.

Projekt je sjajan primjer inženjerskih dosega u vremenu 4. industrijske revolucije, uz korištenje IoT tehnologije, analize i obrade velikih količina podataka i alata za strojno učenje za razvoj rješenja za naše klijente. Lijepo korisničko okruženje koje je izgrađeno oko elektroničke infrastrukture upotpunjava ovu priču o uspjehu.

vrh stranice