Hidroenergetika

Mjerači protoka, položaja, tlaka i razine, te PLC i SCADA sustavi za automatizaciju hidroenergetskih postrojenja.

Uz proizvodni program koji obuhvaća mjerače protoka, položaja i razine, te PLC i SCADA sustave, nudimo standardizirana sistemska rješenja, koja variraju od jednostavnih sustava za mjerenje razine vode do automatizacije rada cijele hidroelektrane. Više o samim proizvodima možete pronaći na stranicama naše matične tvrtke Rittmeyer AG.

 


Neka od osnovnih rješenja i proizvoda za hidroenergetiku:

Primjena
 Proizvod / rješenje

Mjerenje razine i tlaka

 Rittmeyer MPA, MPB, MPC

 Rittmeyer Premium

Mjerenje protoka

 Rittmeyer Risonic Modular i Clamp-on

Mjerenje položaja / kuta

 Rittmeyer Ripos i Rivert

 Automatizacija i kontrola procesa

 Rittmeyer Riflex PLC i Ritop SCADA

 

Pregled sustava koje nudimo:

- mjerenje razine vode, tlaka, položaja i protoka,

- indirektna mjerenja, začepljenosti rešetke,

- ultrazvučni nadzor i zaštita tlačnog cjevovoda,

- detekcija curenja vode,

- telemetrija, alarmiranje, lokalno i daljinsko upravljanje,

- automatizacija procesnih sustava na hidroelektranama.

Rittmeyer rješenja za mjerenje razine vode

Za osnovno mjerenje razine, u ponudi su potopne piezorezistivne sonde Rittmeyer MPA, MPB i MPC. Za mjerenje razine vode s vrlo velikom preciznošću nudimo sustav s kvarcnim senzorom Rittmeyer RIPRESS premium – preciznosti 0,01%. Više o rješenjima pronađite ovdje

Rittmeyer rješenja za ultrazvučno mjerenje protoka

U našoj proizvodnoj paleti nalazi se i ultrazvučni mjerni sustav za mjerenje protoka u cijevima, tunelima i otvorenim kanalima, koji omogućava mjerenje protoka s pogreškom manjom od 0,5% - Rittmeyer Risonic Modular.

Također, možemo ponuditi "Clamp-on" rješenje za mjerenje protoka u cijevima koje omogućava brzo postavljanje ultrazvučnih senzora s vanjske strane i ne zahtijeva bušenje cijevi.

Rittmeyer mjerači položaja Ripos i Rivert

Mjerači položaja, odnosno kuta, koji svojom jednostavnom instalacijom nalaze široku primjenu u mjerenjima otvorenosti zatvarača i položaja preljevnih klapni na hidrolektranama širom svijeta - Rittmeyer Ripos i Rivert.

Rittmeyer instrumentacijski kontroler

Cijenom iznimno prihvatljiv, a mogućnostima bogat proizvod posebno prilagođen instalacijama za mjerenja razine, tlaka, protoka i položaja. Svojim opcijama obrade podataka, dojave i alarmiranja predstavlja kompaktno rješenje za cijeli niz mjernih instalacija te nudi mogućnost integracije u nadređeni procesni sustav.

Rittmeyer Riflex PLC

Rittmeyer Riflex programabilni logički kontroleri za sustave automatizacije su proizvodi koji će zadovoljiti i najzahtijevnije korisnike. Programski paketi sadrže rješenja prilagođena posebnim aplikacijama za automatizaciju procesa na hidroelektranama, vodovodima, kanalizacijama, sustavima za obradu otpadnih voda i sličnim sustavima.

Rittmeyer Ritop SCADA

Rittmeyer Ritop SCADA sustav nadopunjuje paletu proizvoda koje smo u mogućnosti ponuditi. Svaka instalacija posebno se prilagođava željama naših korisnika uz iznimnu fleksibilnost i mogućnost upotrebe na cijelom nizu aplikacija u energetici i drugim granama industrije.

Više o našim referencama iz ovog područja pronađite ovdje, a o samim proizvodima na stranicama tvrtke RittmeyerAG

vrh stranice